zobrazenie pre tlač
19. 11. 2022, 19.00 hod. - Historická radnica, Hlavná 58
Jazz FOR SAle III(koncert, PL/SK)
Obsadenie:

S.Slowinski Quartet

Silvia Josifoská & Erich “Boboš“ Procházka& Gero  Band  

Electric Shock

Stanislaw Slowinski Quartet  
            Zakladateľom a leadrom kvarteta je huslista, ktorý bol čitateľmi renomovaného poľského časopisu Jazz Forum nominovaný v kategóriach „Husle“ a „Nová nádej“. Stal sa Lauerátom tvorivého štipendia mesta Krakow 2014, víťazom Grand Prix 39. Jazz Juniors 2015 a víťazom Ceny publika na prvej medzinárodnej súťaži „Jazzové husle Zbigniewa Seiferta“. Albumy, ktoré nahral pre vydavateľstvo Hevhetia sa stretli s uznaním ako hudobných kritikov, tak i publika a ich propagačné turné zahŕňalo viac ako 100 koncertov v Európe, Južnej Amerike a Ázii. Jeho najnovší album „Visions Violin Concerto live at ICE Krakow“ bol nahraný za účasti jedného z najlepších komorných orchestrov v Európe AUKSO pod taktovkou vynikajúceho dirigenta Mareka Mosiu. Podpora vydania tohto albumu zahŕňala bezmála sto koncertov v Číne, Mongolsku, Nemecku, Švajčiarsku a Poľsku, pričom sa tento stal udalosťou  sezóny v rámci poľskej jazzovej scény. Album bol vydaný vydavateľstvom InfraArt Record, ktoré sám založil. Okrem koncertnej činnosti je aktívny i ako skladateľ, aranžér a producent. Program koncertu na festivale bude čerpať z albumov „Landscapes For Easy To Explain“ (Hevhetia), „Visions Between Love & Death“ (Hevhetia) a taktiež z ešte nepublikovaných skladieb.
Obsadenie :
Stanislaw Slowinski 
 husle
Franciszek Raczkowski  
 klavír
Szymon Frankowski
 kontrabas
David Fortuna
 bicie
Silvia Josifoská & Erich “Boboš“ Procházka  & Gero  Band
Silvia Josifoska  patrí k najvýznamnejším a najoriginálnejším tváram bluesovej a jazzovej scény u nás. Svoju hudobnú kariéru odštartovala už v deväťdesiatych rokoch a predstavila sa publiku na festivaloch Blues Alive, Livin´Blues, Sitno Blues a na významných podujatiach v Rakúsku, Taliansku a  Poľsku. Pravidelne sa predstavuje aj na viedenskej hudobnej scéne. Produkcia Silvie Josifoskej vychádza z bluesových koreňov, okorenených funkom, soulom, či rockom. Taktiež je niekoľkonásobnou držiteľkou titulu Slovak Blues Top - Najlepšia bluesová speváčka na Slovensku.
Erich “Boboš” Procházka je koncertným hráčom viac ako 30 rokov a ako virtuóz fúkacej harmoniky je aj vyhľadávaným štúdiovým hráčom. Svedčí o tom spolupráca na viac ako 100 žánrovo rôznorodých štúdiových projektoch štýlov blues, rock, pop, šansón, jazz ale aj metal. Patria medzi ne napríklad platne hudobných skupín a sólistov: Vidiek, Richard Müller, Peter Lipa, Pavol Hammel, Andrej Šeban, Hex, Janko Lehotský, Robo Grigorov, Jana Kocianová, Gabriel Jonáš, Fermata, Tublatanka, Szidi Tobias, Miro Noga a Peci Uherčík. Zo zahraničných sú to napríklad nemecký Hans Blues & Boogie a maďarský Stáció. Erich “Boboš” Procházka má veľký kredit u najlepších ústnych harmonikárov Európy, a taktiež u renomovaných hudobných publicistov.
György Mészáros študoval hru na klasickej gitare na konzervatóriu Jánosa Richtera v Györi u profesora Ede Roth. Základy flamenca sa učil od Martina Bies, k čomu ho inšpiroval Paco de Lucia a Vicente Amigo. Ťažiskom jeho hudobných aktivít je však jazz, k čonu ho inšpiroval  Pat Metheny, Bobby McFerrin, Chick Corea, Richard Bona a Diana Krall. Okrem toho ako zdroj inšpirácie udáva Yngwie Malmsteena, Glenn Goulda, J.S.Bacha a W.A.Mozarta.
Juraj Gergely je hráč na bicie nástroje, organizátor kultúrnych podujatí a zakladateľ Jazzového centra v Leviciach ako prvého na Slovensku. Pôsobí ako pedagóg Súkromného konzervatória v Nitre a na Základnej umeleckej škole v Leviciach. V roku 2001 dostal cenu „Ladislava Martoníka“ za organizačné aktivity v oblasti jazzu a v roku 2016 obdržal plaketu J.A.Komenského za vynikajúce výchovno-vzdelávacie výsledky v hre na bicie nástroje a rozvoj jazzovej hudby. 
 
Electric Shock
Power fusion kapela Electric Shock vznikla v roku 2016 po sólovom albume gitarového fenoména Mikea Gottharda „Intellectual Brutality”. Mike Gotthard ako výnimočná osobnosť mladej generácie maďarských gitaristov začínal na základoch bluesu a rocku autodidaktickým spôsobom. V štúdiu pokračoval  u svojich učiteľov Zoltana Zsoldosa a Tamasa Mohaia. V roku 2011 bol prijatý na Akadémiu hudby Ferenca Liszta, fakultu jazzovej gitary, kde jeho učiteľmi boli Gyula Babos, Sandor Horanyi a Attila Laszlo. Jeho hudobný štýl je syntézou bluesovej emocionality, jazzovej improvizácie, energie rocku a funkových rytmov. V roku 2015 bol objavom roku HANOSZu – Maďarskej národnej asociácie inštrumentalistov. Na nahratí jeho sólového albumu sa podieľali renomovaní hudobníci ako Gary Willis, Scott Kinsey, Gergő Borlai, Anton Davidyants, Federico Malaman, Tamas Barabas a Daniel Szebenyi. Kapela sa vďaka silnej zostave a sviežemu zvuku okamžite stala v Maďarsku kultovou fusion kapelou.
Obsadenie :
Mike Gotthard
 gitara
Dániel Szebényi
 hráč na klávesové nástroje
Gudics Martin 
 basgitara
Gergő Borlai 
 bicie nástroje
©2009 - 2012 Občianske združenie FORSA, všetky práva vyhradené | Powered by Intas, s.r.o. | Created by CODE2B, s.r.o.